Χωρίς αξονικό τομογράφο το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης

Χωρίς αξονικό τομογράφο το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης

Προς Υπουργό:

- Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Εδώ και τρεις εβδομάδες δεν διαθέτει αξονικό τομογράφο το μεγαλύτερο νοσοκομείο της Βόρειας Ελλάδας, το Ιπποκράτειο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης. Οι δυο αξονικοί τομογράφοι που διέθετε το νοσοκομείο υπέστησαν ταυτόχρονη βλάβη, με αποτέλεσμα να είναι αδύνατη η αξονική τομογραφία για τους ασθενείς. Ημερησίως, στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο γίνονταν από 50 έως 100 αξονικές τομογραφίες.

Η κατάσταση, όμως που δημιουργήθηκε με τους υπάρχοντες τομογράφους, δημιουργεί ταλαιπωρία στους ασθενείς και απώλεια χρόνου στα επείγοντα περιστατικά. Έτσι, οι ασθενείς είναι αναγκασμένοι να καταφεύγουν σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα, καθώς δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν από το μεγαλύτερο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης. Επιπροσθέτως, δημιουργείται πρόβλημα όσον αφορά την ποιότητα του επιστημονικού έργου των ιατρών. Τέτοια περιστατικά απαξιώνουν την δημόσια υγεία και παρεμποδίζουν την ομαλή λειτουργία των νοσηλευτικών ιδρυμάτων.

Κατόπιν τούτων, ερωτάται η αρμόδια Υπουργός:

- Προτίθεται το αρμόδιο Υπουργείο να προβεί στην αντικατάσταση των αξονικών τομογράφων του Ιπποκρατείου νοσοκομείου, με την αγορά νέων σύγχρονων τομογράφων, έτσι ώστε να μπει ένα τέλος στην ταλαιπωρία ασθενών και ιατρών;